Dayak yediği öğretmenine dava açan öğrenci, disiplin kuruluna sevk edildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2007 21:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

KONYA'da ilköğretim 8'inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki S.N.S., dersi aksattığı gerekçesiyle İngilizce öğretmeninden dayak yediğini öne sürdü. Aile, İngilizce öğretmeni ve okul yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu. S.N.S., Okul Disiplin Kurulu'na sevk edilirken öğrencinin ailesi Valilik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı'na dilekçe ile başvurdu. İdari yönden işlem başlatılmadığını düşünen aile, İl İnsan Hakları Kurulu, TBMM Dilekçe İnceleme Komisyonu ve Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na da başvurdu. S.N.S., 'dersin huzurunu bozmak, derste sakız çiğnemekle' suçlandığını söylerken, ailesi, okul yöneticilerinin kendilerine misilleme yaptığını iddia etti.

İngilizce öğretmeni A.Ç.'den dayak yediğini söylemesi üzerine, ailesi tarafından Konya Numune Hastanesi'ne götürülen S.N.S.'ye darp izleri bulunduğuna dair rapor verildi. S.N.S.'nin polis memuru olan babası S.S. de savcılığna giderek öğretmen ve okul yöneticileri için suç duyurusunda bulundu. S.N.S., bu kez de okul yönetiminin kendisini disiplin kuruluna sevk ettiğini söyledi. 'Dersin huzurunu bozmak ve derste sakız çiğnemekle' suçlandığını anlatan S.N.S., "Olaylar yüzünden psikolojim bozuldu. Bu yıl Ortaöğretim Kurumları Sınavı'na gireceğim. Bu şartlar altında nasıl başarılı olabilirim? Okul değiştirmek istiyorum. Ama, buna da izin vermiyorlar'' dedi.

Baba S.S., Selçuklu İlçe Milli Eğitim, Konya Milli Eğitim Müdürlüğü, Valilik, Milli Eğitim Bakanlığı, İl İnsan Hakları Kurulu, TBMM Dilekçe İnceleme Komisyonu, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı'na da şikayet dilekçesi verdi. S.S., "Okul yönetimi intikam almak, misilleme yapmak için oğlumu disiplin kuruluna sevk etti'' dedi. Okul yöneticileri iddialarla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber